Skip to main content

Lin’s hair routine

By 4 februari 2021Geen categorie

De meeste van jullie zien mij vaker met mijn haar vast of met een pet op dan dat mijn haar netjes is gefohnt, gestyled is of in de krul zit…

Toch heb ik een haar routine en een flinke ook. Misschien dat ik daarom mijn haar wat vaker vast heb, omdat mijn routine wat tijd kost!

Ik heb van dat echte nederlandse boeren honden haar (zoals ze dat noemen) fijn haar en niet zo heel veel. Als het stormt buiten ben ik al bang dat mijn haar zichzelf op een natuurlijke manier gaat knippen. Doordat mijn haar vaak op een bepaalde lengte blijft hangen en niet langer wordt, wilde ik 3 jaar geleden graag een keer extensions in mijn haar..

PRACHTIG!! En ik was er verslaafd aan geraakt! Eindelijk had ik vol en lang haar en heb ik mijn hippie haar gekocht. Flinke aankoop, maar het was het zo waard!

Tot dat Selina mijn extensions weer opnieuw ging plaatsen en vroeg: “ ben je heel erg gehecht aan je lange haar?” Uhm JA! “Wil het met liefde voor je terug plaatsen, maar je eigen haar is zo afgebroken, dat ik geen haar meer heb om het aan vast te zetten.” OEPS!

We maken en zien zoveel mooie dingen in de salon dat je iedere keer wat anders wilt met je haar en vaak gaat experimenteren. Dus zodra de extensions eruit gingen dacht ik: “ Oke nu gaan we er een stuk afknippen en dan wil ik helemaal blond!”

Vijf uur lang is Selina bezig geweest om mijn haar in de kleur te krijgen van die ene visual die ik al heel lang in mijn pinterest moodboard heb staan.

De kleur was echt om door een ringetje te halen, maar na 2 dagen moest ik toch toegeven dat ik er niet aan kon wennen en me net Geert Wilders voelde…

Een jaar lang extensions en daarna je haar helemaal gaan blonderen was alles behalve een top plan. Alles wat ik mijn klanten adviseer volgde ik zelf totaal niet op. Lekker eigenwijs en ik moest het maar voelen.

Vanaf dat moment ging ik een herstel proces aan met mijn haar en ik ben zo onwijs tevreden met mijn routine die ik nu heb en hoe mijn haar hierop reageert!

Ik weet het… ik zit dicht bij het vuur en voor mij is het makkelijker om alle producten aan te schaffen, maar toch wil ik je graag meenemen in wat ik gebruik om mijn haar te herstellen en gezond en zo vol mogelijk lang te laten groeien. Je kan altijd met 1 of 2 producten beginnen en beetje bij beetje je voorraad groter maken. (Zo gaat ook niet alles tegelijk op 😉)

Mijn producten:

Yummygums

•Nioxin Kit

•Olaplex NO.0, NO.3, NO.4, NO.5, NO.6, NO.7

•Night density rescue

Ik begin mijn haar routine altijd met het wassen met de NO.4, op handdoek droog haar breng ik de NO.0 royaal aan en laat 10 min inwerken. Na deze 10 min breng ik de NO.3 aan over de NO.0 die nog in mijn haar zit en laat het samen nog eens 15 min inwerken.

Ik was mijn Olaplex uit mijn haar met Nioxin shampoo, breng de Nioxin conditioner aan op mijn hoofdhuid en de NO.5 (olaplex conditioner) op mijn lengtes en punten. Na 3 minuten spoel ik de ze grondig uit, maak mijn haar handdoek droog en gebruik de hoofdhuid serum en laat deze zitten.

Voordat ik mijn haar ga drogen breng ik een drupje NO.6 op mijn haar om mijn lengtes wat extra hydratatie te geven en een bescherming tegen de hitte van de fohn.

Als mijn haar droog is gebruik ik een drupje NO.7 in mijn lengtes om mijn haar natuurlijk te laten glanzen en te beschermen van buiten af.

Iedere avond voor ik naar bed ga breng ik mijn Night density rescue met het pipetje aan op mijn hoofdhuid en masseer ik deze in, zodat het product mooi verdeeld is.

Yummygums

Deze heerlijke vitamine snoepjes neem ik 2 maal op een dag om van binnenuit mijn haar te voorzien van de juiste voeding en mijn haargroei te stimuleren. Let wel op: AL je haar groeit sneller!

Nioxin kit

Nioxin werkt op de gezondheid van je hoofdhuid en de haarzakjes. Op het moment dat deze niet gezond zijn en geen goede doorbloeding heeft, zal de diameter van je haar afnemen en wordt het haar dus dunner.

In deze kit zit een shampoo om het haar en de haarzakjes diep te reinigen, een hoofdhuid conditioner om je hoofdhuid en haarzakjes te verzorgen en een hoofdhuid serum om de doorbloeding te stimuleren en te beschermen van buitenaf.

Waar we met de Yummygums en Nioxin van binnenuit en vanuit de hoofdhuid en haarzakjes het nieuw groeiend haar verzorgen, hebben we natuurlijk al haar op ons hoofd dat al wat te voortduren heeft gehad.

Olaplex

De ultieme haarhersteller en daar is geen woord van gelogen! Het kost wat tijd maar wat is dit een onwijs fijn product!

NO.0 is een primer voor de NO.3 en zorgt ervoor dat je nog meer herstelt in het haar dan dat je alleen de NO.3 gebruikt

In de salon hebben we een herstel behandeling van Olaplex, waarmee we tot 90% van de schade in het haar herstellen. Echter als we thuis daarna weer met warmte op het haar gaan werken, ons haar wassen en de koperdeeltjes uit de kraan in ons haar komen en het zonnetje op ons haar schijnt komt er weer een lichte schade in het haar. Daarvoor hebben wij de haar hersteller voor thuis.

NO.3 is deze haarhersteller. Alle schade die thuis aan het haar gebracht wordt zal de NO.3 uit het haar verwijderen.

NO.4 is een hydraterende shampoo met biotine, wat de haargroei bevorderd.

NO.5 herstellende conditioner ook met biotine.

NO.6 is een leave in styling treatment die het haar versterkt, beschermd en hydrateerd.

NO.7 Is een lichte olie die het haar herstelt en beschermd tegen UV en hitte tools en geeft een hele mooie natuurlijke glans aan het haar.

Night density rescue

Als wij slapen gaat het lichaam schoonmaken en opruimen in onze rust. Ook de hoofdhuid doet daaraan mee en laat afvalstoffen vrij.

Deze afvalstoffen worden door de night density rescue omgezet in anti oxidanten voor de hoofdhuid. Waarmee we de hoofdhuid dus nog eens extra verzorgen in onze slaap.

Deze nacht verzorging zorgt ervoor dat je haargroei wordt bevorderd en je haarzakjes sterker zijn, waardoor je haar minder snel uit valt.

I know, het is veel!!! En het neemt ook zeker wat tijd in beslag. Maar mijn haar breekt eindelijk niet meer af bij een zuchtje wind en wordt langer en voller.

Het is een uitgave en een flink proces, maar het gevoel van mooi en gezond haar hebben is heel veel waard. En ik denk dat we dat in deze lockdown ook wel ervaren hoe fijn het is om mooi haar te hebben!

Zijn er vragen over deze producten of wil je graag persoonlijk advies wat bij jou past? Neem contact met ons op via e-mail!

Wist je al dat we sinds kort een webshop hebben??? Om dit te vieren hebben wij een check out code voor 5,- korting op je eerste online bestelling. Ga naar onze website: www.mokshahaircraft.nl en klik op SHOP.

Dussss… denk jij, ooh dit heb ik ook nodig?! Ga naar onze webshop en shop je producten met 5,- korting!

Code: MOKSHA-5

Ik hoop jullie heel snel weer te zien, mis jullie!

Heel veel liefs, Lin ❤️