Skip to main content

Long, longer, longest

By 17 juli 2019Geen categorie

Wij krijgen geregeld de vragen:

Mijn haar groeit niet verder als deze lengte, hoe kan dat?

Hoe kan ik mijn haar sneller laten groeien?

Mijn haar is dik en zwaar dus moet het altijd wel wat korter houden om volume te hebben toch?

Oplossingen zijn hier zeker voor en die zullen wij toelichten in deze blog!

Natuurlijk hebben sommige van ons achter in de rij gestaan bij het uitdelen van vol, sterk en dik haar (joeeeee 👋🏼 ik wacht nóg steeds!) maar voor een groot deel hebben we zeker onwijs veel in eigen handen. Hóe kunnen we het heft in eigen handen nemen?

1. Verzorging

2. Professionele haarproducten

3. Kleuringen áltijd aan een professional over laten

4. Intense salon treatments

5. Geregeld een knip touch up

6. Vitamines / supplementen

Verzorging is een MUST en waarom?? Als de bouwstenen van het haar (je zwavelbruggen, hydratatie en proteïne) niet optimaal zijn, is je haar leger en daardoor zwakker. Als het haar zwak is breekt het makkelijker af! Denk hierbij aan een buisje (het haar) waar gaten in ontstaan door UV beschadiging, beschadiging van de hitte tool, kleuringen etc.. en deze vullen we niet op met een geconcentreerde, door een professional geadviseerde verzorging dan worden deze gaten steeds groter waardoor we het buisje (het haar) kunnen knakken en afbreken.

Daarbij is het heel belangrijk om de haarschubben zo strak mogelijk om het haar te behouden, omdat dit onze beschermer is van ons haar.

Als de haarschubben open staan ziet het haar er frizzy uit én verdwijnt te hydratatie, pigment en proteïne gemakkelijker uit jouw haar.

Dússss… hoe beter we het haar verzorgen, hoe sterker het haar blijft en hoe minder snel het haar afbreekt!! Geen ‘natural haircut’ door afgebroken lengtes, maar sterk haar dat makkelijker in lengte doorgroeit!

Het haar goed verzorgen bedoelen we géén hydraterende of herstellende producten van de drogist óf supermarkt mee.

Deze producten zijn niet geconcentreerd en erboven aan gemengd met water, zeep, siliconen en wie weet wat nog meer 😩

Hoe geconcentreerder het product, hoe meer goede ingrediënten het product in het haar opbouwt en hoe sterker je haar wordt.

I know… het kost wat meer centjes, maarrrrr.. je hoeft van een geconcentreerd product ook véél minder te gebruiken waardoor je ook veel langer met het product kunt doen! Een investering is het wel, alleen als je er een aantal maanden mee kunt doen scheelt het niet eens zo heel veel met de drogisterij producten. Én vergeet niet dat je daarmee wél je haardoel bereikt en met de andere producten niet!

Thuis je haar kleuren, omdat het scheelt in prijs en omdat je op vrijdagavond als de salon gesloten is bedenkt dat je niet als blondine, maar als brunette de volgende dag naar dat toffe festival wilt… we snappen het, maar je haar is er alles behalve blij mee 💔. (Mail ons ALTIJD! We kunnen kijken of we ergens een mogelijkheid hebben op de zaterdagochtend!)

Aan een salon kleuring zit niet voor niets een hoger kosten plaatje!

Wist jij dat salon kleuringen zo zijn verbeterd dat we zelfs nog maar een minuscule kans hebben op een allergie? Dat wij niet alleen de ROC opleiding tot ‘kapster’ hebben gehad, maar jarenlang trainen om álle ins en outs over kleuringen te weten te komen? (In onze vrije weekenden!) én Selina hebben die opgeleid is tot kleurspecialiste en andere kappers van de moeilijkste kleurtheorien voorziet?

Kleuren doe je dus niet zomaar ff… het is een science, ons haar is een science!!

“ uitwasbaar “ stond er op het pakje, maar na 3 maanden zit het nog steeds in Mn haar, horen we vaak. Dat komt omdat het vaak niet uitwasbaar is! Omdat de consument de kleurtheorie niet kent, maar ook omdat dit hetzelfde verhaal is als met de professionele verzorgings producten… het word aangemengd om het product in een lagere prijsklasse aan te kunnen bieden. De ingrediënten waarmee deze producten worden aangemengd doen geen goeds voor jouw haar!

Denk je nu: ‘oeffff, teveel slechte dingen met Mn haar gedaan!’ en wil je je haar weer gaan herstellen? Dan zijn wij er uiteraard om je daarbij te helpen. We kunnen starten met in salon treatments om het haar een flinke boost te geven waarna je de verzorging thuis kunt voortzetten met de door ons geadviseerde producten.

Het vergt tijd en geduld… maar wij zijn er voor je én believe me, het is het waard! We komen er samen wel ☺️

Al het nieuwe haar dat uit onze hoofdhuid groeit krijgt gelijk de juiste liefde, waardoor deze sterk door blijft groeien. De lengtes hebben het al zwaar te voortduren gehad, waardoor we deze wel kunnen ‘oplappen’, maar de kneuzingen zullen soms nog wel zichtbaar kunnen blijven.

Daarom is het belangrijk om één keer in de 3 a 4 maanden toch je haar te blijven knippen. Puur en alleen de uiterste puntjes even weghalen, waardoor je haar er weer even tegenaan kan én er gelijk weer voller en gezonder uitziet!

Buiten deze alle fijne adviezen en de dingen die wij voor jullie kunnen doen, ligt het niet altijd zo gemakkelijk. Stress, hormoonverandering en vitaminetekort kunnen ook een enorme invloed hebben op ons haar. Biotine en vitamine B12 zijn de supplementen waar ons haar heel erg blij van wordt en wij het haar mee kunnen voeden van binnenuit.

(In Olaplex no.4 zit biotine die de haargroei vanuit de hoofdhuid stimuleert!)

Wil jij een groeiproces aangaan met je haar óf wil jij je haar weer in goede conditie krijgen óf in goede conditie behouden? Wij staan altijd klaar om jou te voorzien van adviezen en willen met liefde samen het proces met jou aangaan!

Liefs, team Moksha ❤️