Skip to main content

Hello sunshine

By 9 april 2019Geen categorie

Yessss… de zon en het mooie weer laten zich weer zien, wat kijken we ernaar uit en ik denk dat ik voor bijna iedereen wel kan spreken dat we er ook écht aan toe zijn!! Wat vitamine D zal ons goed doen en heel wat meer energie geven.

Vitamine D geeft ook energie aan het haar, daarom merken we vaak dat ons haar in de zomer óf op vakantie sneller groeit. Alleen.. wordt ons haar niet zo gelukkig van de zon. 😔

Wat doet de zon precies met ons haar?

Het haar heeft een schubbenlaag (beschermlaag van het haar) en deze schubbenlaag wordt altijd iets open gezet als het warmte krijgt. Wat er dan gebeurd met het haar is dat alles wat er in het haar zit de ruimte heeft om uit het haar te verdwijnen. Denk hierbij aan pigment, hydratatie en proteïne dat het haar kan gaan verlaten. Super tof die beach waves en het ‘leven’ wat de zomer aan ons haar geeft. Maar.. ons haar én ook wij zullen een traantje laten als het afbreekt door vocht tekort, je net geplaatste kleuring verdwijnt óf je glans en kracht van het haar verliest.

Niet alleen de zon, maar ook het chloorwater, zeewater én het kalk in de waterleiding (wat in het buitenland vaak meer in de kraak zit dan in NL) beschadigen het haar.

” uhhhhh… oké en nu dan?” Daar kom ik zo op! Ik wil jullie eerst graag meenemen in wat not done is als we met ze alle zsm naar buiten rennen de zon in óf richting het strand gaan.

* olijf olie of kokosolie in het haar hoe reageren deze oliën als je ze in de pan gebruikt om je eten klaar te maken…? JUIST! Willen we dat in ons haar in combinatie met warme zon? Hmm.. NOPE! (Internet staat vol met deze tips, maar geloof me.. niet doen!)

* het haar op laten drogen in de zon oké, ik begrijp dat dit een lastige is! Helemaal omdat we hiermee die toffe strandlook in ons haar krijgen. Zon op nat haar werkt als een spiegel. Als we zon weerkaatsen in een spiegel kunnen we objecten verbranden. AUTS! Geen goeie combi.

* het haar als een wilde sexy strand godin afdrogen de haarschubben staan al extra open door de warmte, chloor en/of zout (denk met zout aan een scrub die je je haar geeft!) zit er in je haar en met het ruig afdrogen van het haar ga je de haarschubben kapot wrijven. Als haarschubben openstaan of kapot zijn geeft dit onwijs veel pluis aan het haar, de kapotte haarschubben zijn niet te repareren én zorgt ervoor dat alles wat je aan verzorging in het haar stopt meteen weer verdwijnt uit het haar. Deppen is the answer! Met deppen kan je nog steeds de strand godin zijn, alleen een iets minder ruigere versie 😉.

Hoe kunnen we toch ongestoord van het mooie weer genieten en ons haar mooi houden? Yessss some positive vibes now ✌🏼

* gebruik zonbescherming voor het haar! Onze huid behandelingen we in de ochtend met een verzorgende dagcreme en bodylotion én gebruiken daar ook nog eens een zonbescherming overheen. Dat wilt ons haar ook!

* was en verzorg het haar met de juiste producten was het haar met een shampoo die chloor en zout resten uit het haar verwijderd (zodat deze niet kunnen blijven dooreten als een pacman in het haar!) en gebruik een after sun conditioner die het haar ook nog eens extra intens hydrateert. Omdat het haar een flinke optater krijgt van zon zee en strand adviseer ik áltijd 1x in de week extra liefde aan het haar te geven door middel van een haarmasker. Extra tip: slaap een nachtje met het masker in je haar, zodat het lekker lang zn werk kan doen!

* maak het haar nat met kraan water voordat je de zee of het zwembad induikt ik mag dan haarstyliste zijn, maar is er zee of een zwembad in de buurt dan is het head first! Als je haar al verzadigd is met kraanwater kan het haar minder zout en/of chloorwater opnemen. Dussss… minder schade!

* stel het haar zo min mogelijk bloot aan de zon denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuke hoed, een messy bun of staart. Hier wat tips om toch nog fabulous op het strand enz te kunnen verschijnen:

Wil je extra veilig en beschermd de zomer in gaan óf op vakantie gaan? Dan raad ik altijd een cellophanes aan, omdat cellophanes op een natuurlijke manier (Jup, zonder chemie!) de haarschubben extra sluit voor optimale bescherming en intense voeding voordat het haar blootgesteld wordt aan UV. Een leuke bijkomstigheid: cellophanes kunnen we persoonlijk maken door er een kleurkarakter aan toe te voegen! Dus kan je toch nog een “haarkleuring” inplannen zonder een dubbele schade aan het haar op te lopen 🤗.

Én nu….. Waar wordt mijn haar gelukkig van??!!

Wij hebben het zonnetje (de Sun producten van SP) voor jullie in huis gehaald! Shampoo die chloor en zout resten verwijderd, after sun conditioner die het hydratatie gehalte weer flink omhoog haalt én een UV Protector spray! (Spray is waterproof én geeft 24 uur bescherming)

* een aantal jaar houdbaar, mits donker bewaard!

Ben jij de grote Sebastian Professional fan? Dan wordt jij heel blij van de info dat de trilliant én de potion 9 lite ook een UV bescherming hebben. Deze kan je uiteraard combineren met de SP SUN shampoo en conditioner. Maar wil je echt absoluut niet afstappen van je favoriete merk? Dan combineer je je UV spray met de Hydre foundation. Wij zijn onwijs fan van het Hydre treatment op vakantie! Slaap er een nachtje mee en het haar voelt als herboren als je het treatment hebt uitgespoeld!

Niet alleen SP en Sebastian Professional hebben producten die ons haar beschermd… óók sassoon heeft een onwijs mooie product lijn illuminating die een UV bescherming heeft in de shampoo, conditioner, treatment én oil!

Last but not least….. Olaplex no.3 herstelt alle schade die jij zelf toebrengt aan het haar én alle schade die aan het haar gebracht wordt van buitenaf. Dús ook UV! Bescherm het haar met een uv bescherming overdag, was het haar met een hydraterende shampoo (Na een dagje strand of zwembad met SP om zout en chloor uit het haar te verwijderen) in de avond, slaap een nachtje met olaplex no.3 én schuif aan bij het ontbijt met een treatment in het haar.

Met deze tips kan jij met een gerust hart optimaal genieten van het heerlijke zonnetje en/of je vakantie!!🌞

Is het nogal veel informatie óf ben je benieuwd welke producten het beste bij je passen? Kom langs en we zullen je altijd een persoonlijk advies geven 🙌🏼

Liefs, team Moksha 🌸 Enjoy the sun!!!