Skip to main content

Oui oui PARIS – Fashion week

By 6 maart 2019Geen categorie

Één grote rollercoaster.. passie en liefde voor m’n vak, de behoefte om steeds beter te worden en te blijven leren.

Dat is mijn drijfveer, maar het besef dat ik nu voor de tweede keer voor Parijs fashion week sta te werken lijkt maar niet binnen te komen…

De twee mooiste dingen, waar ik het meest gelukkig van word in mijn leven zijn reizen en m’n vak. Zo gek is het dus niet dat ik wéér honderd foto’s op mijn telefoon heb van de Eiffeltoren (lees: bij zonsopgang, overdag, in de avond én als hij knippert met glitters 🤷🏼‍♀️)

De shows zijn geweldig, het team is super leuk en ieder uur gaat in een sneltreinvaart voorbij. Daarom verplicht ik mezelf om af en toe even stil te staan bij: waar ik sta, wat ik aan het doen ben én dat het de f*cking sh*t is 🙌🏼.

Na een super leuke avond gehad te hebben met een Franse collega vanuit het backstage haarteam en nieuwe mensen ontmoet te hebben, heb ik nog maar een paar uurtjes slaap voor de eerste show van Parijs fashion week waar ik deel uitmaak van een internationaal en onwijs talentvol team. (‘waarom heb ik mezelf niet eerder naar bed gesleept?! En wat doe ik mezelf aan?!! Je wordt hier te oud voor Lin!’) Deze avond was het waard en ondanks de weinig uurtjes slaap sta ik vol energie backstage met m’n tasje gevuld met m’n musthaves op m’n heupen, kammen in Mn haar en clips aan Mn shirt te luisteren naar wat er van ons verwacht wordt, wat voor haar we mogen maken én de visie is van de designer dat wij gaan vertalen in het haar.

Anton Belinskiy is een hele eigenzinnige en creatieve designer waarvoor wij veel verschillende looks voor de modellen hebben mogen maken. Deze eigenzinnigheid en creativiteit mochten wij dus ook in het haar brengen..

Na de show voelde ik mezelf volledig instorten, maar het was toch wel ook erg gezellig met het team én het ergste was nog….. nadat we met elkaar hebben geluncht kon ik de winkels niet weerstaan, waar ik langs kwam, onderweg naar de metro. Blijf toch een vrouw hè?! 🤷🏼‍♀️ Na mijn powernap zijn we nogmaals met het team ergens gaan eten en ben ik aangenaam verrast door de Chinese keuken, die een Chinese collega van het backstage team heeft uitgekozen en ons kennis liet maken met de lekkerste gerechten.

Waarom is het altijd gezellig op het moment dat je eigenlijk gewoon écht naar je hotel moet, omdat je al wat slaap uurtjes mist???!! Ach joh nog maar 1 nachtje en dan ben ik weer in Amsterdam, ENJOY!!! In the end… zat ik weer pas om 01:00 uur in de uber richting hotel. (Zo een sterke ruggengraat heeft deze vrouw 😶.)

WAUW WAUW WAUW WAUW, wat een onwijs gave locatie heeft de show van Jarel Zhang!!! Het heeft een underground gevoel, maar dan waar een luxe gevoel én eigenheid in gecreëerd is… (snap je??? 🙃)

De designer is een ontzettend lieve en ingetogen man (wat je niet terugziet in zijn designs. Die zijn juist wat meer uitgesproken) die alle mensen in zijn teams vertrouwd en openstaat voor onze kennis binnen het vak. Deze show vond ik zo tof om te doen! Het wat meer edgy, rauwe en getextureerde haar ligt mij erg goed, voelt vertrouwd en kan ik mezelf helemaal in verliezen.

Dat de modellen hun eerste look aankregen en wij het haar voor de laatste keer checkte in de line-up voelde het zo compleet! Alles klopte!!

Ik mocht naar de show kijken en heb daar ontzettend trots en met kippenvel op Mn armen naar staan kijken.

Nu ik 3 uur in de trein mag zitten, deze blog schrijf, dit allemaal met jullie kan delen, alles op een rijtje kan zetten in m’n hoofd, kan relativeren waar ik de afgelopen 2 dagen deel van heb mogen uitmaken énnnn wetende dat mijn ouders vol trots mij zometeen op het station staan op te wachten, biggelt er toch stiekem een traantje van geluk over mijn wang…. (nee meneer aan de overkant, niks ernstigs al lijkt het leven nogal zwaar met een traan over m’n wang, wallen tot aan mijn tenen en al die koffers om me heen)

HARD WORK PAYS OFF!

LAST BUT NOT LEAST!!! Grote dank aan Selien die deze week in haar uppie mijn andere droom ‘de salon’ draaiende houdt en ik mij zonder zorgen helemaal kon focussen op deze onwijs gave ervaring in Parijs 💕

Ik voel me onwijs gezegend zulke mooie lieve mensen in mijn leven te mogen hebben!! ❤️

* next focus: Amsterdam Fashion Week.. can’t wait!!!*