Skip to main content

Blondes have more fun, right?!

By 31 januari 2019Geen categorie

Pinterest en ook social media staan vol met perfecte blondtinten en je hebt zelf vast al je favoriet uitgekozen… Maar het kostenplaatje is nogal hoog, een lange zit in de salon en normaal gesproken laat het uiteindelijk iets te wensen over aan je haarkwaliteit. Toch…???!

 

Let’s be honest…

We trekken de pleister er maar gelijk af! Ja, het is best een flinke uitgave! 

Kies jij een salon uit met specialisten, besef je dan dat deze specialisten niet alleen in een salon werken, maar in hun vrije tijd (jaaa vrije tijd!) veel tijd en geld investeren in bijv. educatie volgen en zichzelf daardoor altijd blijven ontwikkelen en up to date blijven binnen het vak.

Onze kleurspecialiste Selina werkt zelf als educator voor Wella Professionals en wordt buiten de educatie die zij zelf geeft ook nog eens tweemaal 3 dagen per jaar opgeleid (lees: een paar keer per jaar GEEN weekenden) met alle nieuwe technieken, trends, kleurtheorie en  nieuwe kleurproducten. Hiernaast volgt zij ook nog eens extra trainingen van buitenaf, jup nóg minder weekenden 😉. En dat allemaal om met liefde, jou de perfecte kleur te kunnen geven!

Door deze kennis en vaardigheid weten wij wat we doen. Welke techniek we waar in het haar moeten plaatsen, welk kleurproduct we moeten gebruiken (wij werken alleen met de beste producten waar wij alle theorie en ins & outs over weten) en staan we met zekerheid achter onze klant, omdat we weten waar we mee bezig zijn en wat het eindresultaat zal zijn.

In de salon, bij het kleurconsult en onze vaardigheden begint het. Vergeet alleen niet dat een haarkleuring ook thuis onderhoud nodig heeft voor het behoud van haarkwaliteit en daarmee indirect ook je haarkleur. Met alleen de uitgave aan je kleuring ben je er dus nog niet.. Wij zullen altijd adviseren wat het beste bij jouw haar en kleuring past. Uiteindelijk is de keuze aan jou of je die investering aan wilt gaan, maar besef wel dat je minder lang plezier zult hebben van je kleuring.

Maar hee… In the end… Heb jij een haarkleur die bij je past en je laat stralen, waar je ook nog eens een hele tijd mee kunt doen! De kosten om de kleur in het vervolg te updaten zullen een stuk lager liggen, tot je weer een kleurverandering wilt of de techniek (na een poosje) uitgegroeid is en we een totale update moeten doen.

Een lange zit is het zeker! Maar hoe fijn is het om jezelf even in de watten te laten leggen met heerlijke koffie, verse theetjes en een goed boek of eindelijk eens tijd te hebben om een tijdschrift uit te lezen zonder afgeleid te worden? Verplicht relaxen noemen wij dat 😏.

Toch nog leren voor die tentamen? Of iets voor werk dat je nog moet afmaken? Geen probleem, voel je thuis!! Our lips are sealed! Wij nemen in de salon de TIJDWat vindt jij mooi? Wat irriteert jou snel? Wat vindt je absoluut niet fijn? Wat is je droomhaar?

We nemen je mee in onze moodboards, creativiteit, kennis, proberen je te leren kennen d.m.v. heel veel vragen, kijken naar jou als type, naar je haar en naar je gelaadskleur. Ook zullen wij alles uitleggen, wat kan wel, wat kan niet, wat adviseren we? En wat kan je verwachten voor eindresultaat?

Hebben we die lange zit ook getakkeld toch?! Nu het belangrijkste…

Je haarkwaliteit!

TEN ALLE TIJDE houden wij rekening met de haarkwaliteit. Kan jouw haar het niet aan? Staan we er niet achter? Dan maken we eerst samen een plan om de kwaliteit van het haar te verbeteren en het haar te versterken voor wij het haar gaan kleuren.

Hier hebben wij hele mooie opties voor! Een (of meerdere, hangt van de kwaliteit af van het haar) olaplex herstelbehandeling, Cellophanes behandeling (lees blog: start your healthy addiction.. cellophanes), intense treatments en wat in dit proces heel erg belangrijk is, is je thuisverzorging! Ook hiermee begint de behandeling bij ons, maar dient thuis voortgezet te worden voor een optimaal resultaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een penetraitt verzorging (shampoo, treatment en conditioner) voor het opbouwen van je proteine in het haar en/of de Olaplex mini treatment no.3.

 

Kan het haar een oplichting aan? Dan werken wij altijd met Olaplex in onze oplichting, omdat Olaplex als toevoegings behandeling zorgt voor geen tot minimale schade aan het haar.  (lees blog: sterk en gezond haar met Olaplex)

Hoe beter de haarkwaliteit, hoe langer de kleuring mooi blijft! Ook hier geldt weer… thuisverzorging is daarbij ook enorm belangrijk! De radicale stoffen die ons haar bereiken, de koperdeeltjes in onze leidingen en de styling die we met ons haar doen brengt altijd weer nieuwe schade aan het haar. Deze schade is minder groot dan een chemische schade en kan herstelt worden met verzorgingsproducten voor thuis gebruik.

 

Ons blond kleurportfolio

Bestaat uit een Special blonde, Magma, Blondor en Blondor cream. Met Special Blonde kunnen we natuurhaar tot 5 tinten oplichten. Special Blonde geeft een natuurlijk eindresultaat vanaf de aanzet en geeft je de uitstraling van een natuurlijke blondine.

Eerder gekleurd haar of haar dat tot 7 tinten opgelicht dient te worden lichten we op met Blondor die een anti yellow molecuul bevat of met een Magma die het haar oplicht, maar tegelijkertijd een toning geeft. Blondor zal zorgen voor een zo helder en licht mogelijk eindresultaat.

Magma brengt na het oplichtings proces gelijk de gewenste pigmenten in het haar om het haar gelijk te tonen, zodat er in sommige gevallen geen toning meer nodig is achteraf of zorgt ervoor dat ons canvas al bijna perfect is dat we de kleur met een zachte toning alleen nog maar hoeven te perfectioneren.

Wil jij een totale oplichting? Dan kiezen wij altijd voor een blondor cream, omdat die is voorzien van ingrediënten om de oplichting zo zacht mogelijk te maken voor de hoofdhuid.

 

Je hebt je perfecte kleur en wat nu thuis te doen? Dit is natuurlijk persoons gebonden naar behoefte van het haar, maar we hebben een paar ‘hero products’! We hebben de Pentraitt al even benoemd voor de proteine opbouw en de mini treatment no.3 van Olaplex. Dit is allemaal gebasseerd op haarherstel.

Daarnaast hebben wij nog meer mooie producten die zich focussen op het behoud van de kleur. Sassoon heeft de geweldige illuminating product lijn die bestaat uit een shampoo, treatment, conditioner en een oil. Deze product lijn sealed de kleur en bevat ook een UV bescherming, zodat de uv straling de pigmenten niet uit je haar kan trekken. Win win!!

Heb jij een koel blonde tint of wordt jouw haar snel warm? Dan hebben we een hele fijne silvershampoo en een color fresh (semi permanente kleuring) waarmee je thuis het haar weer kan voorzien van koele pigmenten, zonder dat je daarvoor bij ons hoeft binnen te lopen. Ook gezellig en zeker welkom, maar thuis op de bank is ook niet verkeerd toch?!

Zijn er vragen? Mail of bel ons gerust! Weet je nog niet helemaal zeker wat je wilt? Kom binnen lopen voor een vrijblijvend advies.

 

Liefs, Team Moksha ❤️