Skip to main content

The magic cut

By 19 februari 2019Geen categorie

Nee knippen is niet gewoon knippen… Ik weet dat het er zo makkelijk uit ziet, maar vergeet niet dat wij dit al heel wat jaartjes doen en onszelf er constant in blijven trainen!

Oefening baart kunst… daarom ziet het er zo gemakkelijk uit!

Eigenlijk zou ik het niet eens als knippen benoemen, maar meer als shapen. Tijdens het consult krijg je een overload aan vragen, waar wij uit kunnen halen wat jij mooi vindt, waar jij vaak tegenaan loopt en wat je belangrijk vindt. Daarbij gaan we samen door ons moodboard heen, waar jij aangeeft wat je aanspreekt. Met dit consult (lees: vragenvuur) en de visuals die jij mooi vindt kunnen wij al een beeld creeeren in wat jij mooi en belangrijk vindt. Hou jij van een Blunt cut? Waar je ziet dat je haar super strak en recht geknipt is?

Of juist van een slide cut waaraan je niet ziet dat het geknipt is….

“Maar ik heb kort haar, hoe zit dat dan?!” Precies hetzelfde!! We hebben heel veel binnen ons moodboard waar we jou en ook onszelf mee inspireren. Ook met kort haar is het goed voor ons om te weten of je van de strakke lijnen of juist de zachte lijnen houdt. Niets is óf, we kunnen ook én, én doen! Hoe tof is dat?!

Na al deze informatie ontvangen te hebben van jou kunnen wij gaan adviseren wat mogelijk is met jouw haar, je ochtendritueel en wat daar allemaal bij komt kijken. Voordat wij kunnen adviseren hebben wij dus eerst heel veel informatie van jou nodig, zodat we je een beetje leren kennen en wij jou blij kunnen maken. En het belangrijkste haar maken dat bij je past!

Linda is onze cut & style specialiste en is educator voor de merken GHD en Sebastian Professonal. Zij wordt per merk, tweemaal per jaar opgeleid met de nieuwste styling en kniptechnieken. Dicht bij het vuur dus!!

 Lin: “ We hebben een vak die nooit stil staat.. De merken waar ik voor werk zijn innovatief en kijken altijd vooruit. Hun inspiratie komt overal vandaan, ze kijken met een andere blik naar ‘het leven’ en wat er allemaal om ons heen gebeurd dan dat wij doen. Hierdoor zijn zij altijd een stapje voor qua technieken en trends die ik door getraind krijg en wij als salon daar dus ook altijd weer een stapje op voor lopen.”

Er zijn heel veel verschillende kniptechnieken die wij toepassen in de salon. Soms gebruiken we meerdere kniptechnieken in 1 coupe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan backcutting, met deze techniek creëeren we volume, verwijderen we massa en een onzichtbare gelaagdheid.

De pencutting en curve cutting zijn ook één van onze favorieten. Hiermee vormen we het haar en kunnen we het haar de richting op laten vallen waar jij het graag wilt hebben! Denk hier bijvoorbeeld aan een lok die niet fijn wegsleept uit het gezicht, maar zwaar en recht naar beneden blijft vallen. Vindt jij die 70’s fringe zo tof, maar valt hij altijd zo recht? Met een paar curves in je fringe is dat zo opgelost!! 🤗 Dit zijn nog maar een paar technieken uitgelegd, maar we hebben er nog véél meer!

Jup, stiekem kunnen we toveren met onze schaar en blade… maarrrr ONTHOUD, Alles valt of staat met het juiste product gebruik. Denk daarbij bijvoorbeeld aan dat we het haar mooi glanzend en weer gezond kunnen maken (soms in een iets langer proces dan 1 bezoek), een kniptechniek gebruiken waarmee je meer volume krijgt of juist meer beweging in het haar. Alleen wordt het haar niet thuis behandeld met de juiste producten… dan kunnen wij de mooiste kniptechnieken in het haar brengen en nog zoveel liefde, maar dan lukt het jou niet om het haar net zo te dragen als dat jij bij ons de deur uit loopt.

En geloof me… ook jou lukt het zeker thuis met onze tips & tricks, kniptechnieken en de juist producten!

Wij gebruiken onze craft en onze (liquid) tools, deze vormen in combinatie de look die wij jou geven. En jij dus op dezelfde manier thuis voor elkaar krijgt!

Vindt jij het bijvoorbeeld belangrijk dat het haar meer volume en beweging krijgt… Als er dan thuis met verzwarende producten in het haar gewerkt wordt, zwakt dat onze kniptechniek af. Hetzelfde geldt als je van veel glans houdt. We hebben onwijs mooie behandelingen om een boost te geven aan de haarkwaliteit (wat indirect ook glans geeft!) en een Cellophanes behandeling. Maar ga jij thuis je haar manipuleren met een styling tool die gebruikt wordt met een hogere temperatuur dan 185 graden en gebruik je geen hittebescherming, dan… ga je je haarschubben verschroeien en je keratine en proteine permanent uit het haar versmelten! AUTS… dat willen we niet! 😦

Verwacht dus ook zeker een product overload als je bij ons in de stoel zit. We vertellen je wat, waarom en hoe we een product gebruiken om jou te kunnen adviseren hoe jij ook thuis je haar zo mooi kunt krijgen zoals wij dat doen. Fijn toch?!

Binnenkort zal er een blog komen over product gebruik en verschillend “haargevoel”, een term die wij vaak gebruiken in de salon. Iets wat belangrijk is voor ons om te weten én leuk voor jou om daar over na te denken en mee te gaan spelen.

Wij zetten jullie wel ook aan het werk hè?! Sorry… maar we willen graag dat jullie iedere dag blij zijn met jullie haar!! ☺️

Liefs, Team Moksha 💗