Skip to main content

GHD // Break the rules, NOT your hair

By 15 december 2018Geen categorie

Good Hair Day, every day!

* Makkelijk in gebruik

* Lange houdbaarheid

* Geen tot minimale schade aan het haar

Wie wilt dat nou niet..?! Alleen hoe vaak gebeurd het wel niet dat we lekker zitten te rommelen thuis met onze tool, we naar het eindresultaat kijken en denken:”ooh mijn god, zo ga ik echt de deur niet uit!”

s avonds op de bank scroll je door je instagram, zie je de mooiste haarcreaties voorbij komen en vraag je je af waarom het jou nou iedere keer niet lukt? De moed zakt je in de schoenen, je laat het er maar bij zitten en maakt jezelf wijs dat jij het niet kan of dat je haar er niet geschikt voor is.

Maar toen kwam daar GHD! (en daarbij natuurlijk heel belangrijk… je haarstyliste die jou de juiste tips en tricks geeft!)

GHD staat voor Good Hair Day, de visie van GHD is dat iedereen dagelijks met goed haar de deur uit loopt. Met gemak en zonder schade aan het haar! Iedereen, dus ook jij!

Waarom is GHD dan zo gemakkelijk in gebruik en is het niet schadelijk voor het haar? Dat komt door de

Glass Transition Phase en de Tri-zone Technology.

Glass Transition Phase

Allemaal hebben we wel eens over glasblazers gehoord of ze zelfs gezien. Glas kan alleen gevormd worden als de juiste temperatuur gebruikt wordt. Dat geldt ook voor het haar…

Als de glasblazers een te lage temperatuur gebruiken komt er geen tot minimale vorm in het glas. Als we het haar willen manipuleren met een hitte van 150 graden komt er ook geen tot minimale manipulatie in het haar, hier hebben wij dus een hogere temperatuur voor nodig.

Glasblazers die het glas met een te hoge temperatuur gaan bewerken, wordt het glas te heet en knapt het.

Zo letterlijk ‘knapt’ het haar in eerste instantie niet bij gebruik van een te hoge temperatuur, maar we gaan bij een te hoge temperatuur wel de keratine en proteine PERMANENT versmelten in het haar. Wat zorgt voor haarafbraak en een permanente beschadiging aan het haar.

*LET OP!! Gebruik wel ALTIJD een hittebescherming!!!

GHD heeft een laboratorium in Cambridge waar zij al jarenlang dagelijks onderzoek doen betreft de tools en het haar.

Zij hebben onderzocht dat de juiste temperatuur om het haar te kunnen manipuleren, zonder schade aan het haar aan te brengen 185 graden is.

Ik hoor je denken…. “ik zet mijn hittetool weleens lager voor mijn haarkwaliteit, maar dan is mijn manipulatie heel snel uit mijn haar of mijn haar reageert er niet op.”

 Waarom bij GHD dan niet???? Dat komt door de Tri-zone Technology

De tri-zone technology zijn drie afzonderlijke warmte platen (in beide plates, dus zes in totaal!) die ervoor zorgen dat er een gelijke en stabiele temperatuur van 185 graden over je gehele plaat aanwezig is. GHD heeft hier patent op, waardoor deze technologie niet in andere tools te vinden is.

De tri-zone technology zorgt ervoor dat ieder haartje de juiste temperatuur krijgt en het haar in de avond nog net zo mooi zit als hoe je diezelfde ochtend de deur uit gestapt bent!

In andere hitte tools vindt je 1 warmte plaat. Deze plaat verspreid de hitte vanuit het midden, waardoor de warmte afneemt naarmate je naar de zijkanten van de plaat komt. Dat wilt zeggen dat de buitenkant van de warmte plaat niet de juiste temperatuur heeft om het haar dat daarmee in aanmerking komt te manipuleren.

Dat is waarom we andere hittetools op een hogere temperatuur instellen en ervaren dat het haar hier beter mee gemanipuleerd wordt. Alleen neemt je haar het je helaas niet in dank af.

Buiten dat GHD de juiste temperatuur op het haar gebruikt, is de styler ook heel “slim”. De styler zorgt ervoor dat de hitte constant is op het haar, dat wil zeggen dat de styler zich aanpast op de temperatuur die jouw haar op dat moment heeft. 

Kom jij net binnen van een koele winterdag en ga jij het haar bewerken? Of heb jij net het haar gefohnd en zit er nog warmte van de fohn in jouw haar? Dan past de styler de warmte automatisch aan aan het haar, om de juiste temperatuur van 185 graden aan het haar te kunnen geven.

 GHD heeft een breed assortiment aan stylers en welke past nou het best jouw haar en de looks die jij wilt maken?

Linda is freelance educator voor GHD, gespecialiseerd in cut & styling en kan jou goed adviseren van welke tool jij het gelukkigst wordt.

Ik hoor je al denken: “Leuk zo een tool, maar ik ben er zo niet handig in!!”

Natuurlijk laten we jou niet onwetend de deur uit gaan. Je krijgt bij aankoop van een tool een Look & Learn van ons cadeau, zodat ook de, onhandige jij, iedere dag een Good Hair Day heeft!

Liefs, Team Moksha 🌸

* tools zijn verkrijgbaar bij ons in de salon 🙌🏼