Skip to main content

What about CURLS

By 29 december 2018Geen categorie

“Wauwww wat heb jij mooi haar! Oooh mag ik even aan je haar zitten?”

Dát is wat krullen losmaken bij mensen. En even serieus… hoe TOF is het om krullen te hebben? Je krullen maken deel uit van jou identiteit en mensen herkennen je aan je haar!

Maar wat mensen niet zien is:

• Je eindeloze zoektocht naar het juiste product

• Het werk dat je eraan hebt

• Iedere ochtend met ander haar wakker worden

• Pluis wegwerken is een flink ochtendritueel

• Zoveeeeeeeel klitten!

• Je haar wordt ALTIJD te kort geknipt

• Met angst naar de kapper gaan óf gewoon niet gaan…

Krullen zijn eigenwijs en hebben hun eigen willetje. Hoe kunnen wij dan het beste met krul omgaan? Luisteren naar de eigenwijsheid van de krul en VOORAL heel veel liefde geven!

Hoe kunnen wij het haar de beste liefde geven???

Bij krullend haar staan de haarschubben (onze beschermlaag van het haar) sneller open, waardoor wij ook sneller de voedingsstoffen van het haar kwijtraken. Als het haar niet meer goed gevoed is én de haarschubben staan iets open, gaat de krul pluizen. Wat wij hieraan kunnen doen? De juiste en een intense verzorging geven aan het haar.

De grootste oplossing voor pluis is verzorging. Wat heb jij dan nodig??? Wij kijken altijd eerst naar het haar en naar de persoon voor wij verzorgingsproducten aanraden. Iedereen gaat anders met zijn haar om, heeft een ander ritueel, vindt iets anders belangrijk en ieder haar heeft iets anders nodig.

* twisted cleanser, detangler, mask, foam, crème en spray

Onze twisted lijn vanuit Sebastian Professional, gaat vanuit de diepte van je haar weer op zoek naar de beweging die het haar van oorsprong heeft, geeft de elasticiteit en veerkracht terug én vult je hydratatie aan.

Deze gaat je krul weer terug halen, terugveren, liften en definiëren met een natuurlijk eindresultaat.

Naast de twisted lijn die een focus heeft op het definiëren en terugveren van de krul hebben we ook andere mooie producten die zorgen voor een minder voluptueus, maar een meer zachte verzadigde uitstraling aan de krul geeft.

* intense hydraterende verzorging

Om de uitstraling van een zachte verzadigde krul te versterken is de combinatie van een Whipped creme met de hydre lijn van Sebastian Professional perfect 👌🏼

De whipped creme is een geconditioneerde creme mousse die de krul een bouncy en verzadigde uitstraling geeft, doordat deze voor 80% verzorgd én 20% styling geeft. Geen hangende futloze krul door heel veel hydratatie en verzorging, maar….. verzorging én je stevigheid!

Wat kunnen wij nog meer voor jou betekenen buiten een styling en verzorging advies? Juiste kniptechnieken!!

De sterkste curl lifters kunnen we in het haar brengen, maar zonder de juiste kniptechniek zal het haar nog steeds niet de hele dag goed blijven zitten.

Wat doen wij anders? Wij knippen krullen altijd op droog of demped haar. Een krul valt niet stijl naar beneden, zoals vele het naar beneden kammen en recht afknippen. 🤷🏼‍♀️ Zoals ik al eerder zei: “krullen zijn eigenwijs!” Als krullen naar beneden gekamd worden en een aangeleerde technische gelaagdheid in het haar geknipt wordt, ervaar je vaak dit:

* Het droogt op en is het is te kort

* Er valt een laagje haar op je haar

* Het lijkt alsof er een mat haar in je nek hangt

* De bovenkant valt na een paar weken alweer zwaar

Het moment waarop wij het haar droog/demped knippen, zien wij precies hoe welke krul valt en waar het haar welke kniptechniek nodig heeft. Op die manier boetseren wij de vorm in het haar waar jij naar op zoek bent!

Ben jij benieuwd wat wij jou zullen adviseren en/of wij jou weer blij kunnen maken met je krullen? Wij hebben een heel breed assortiment aan producten en intense verzorgers, deze adviseren we op maat dus het kan zijn dat wij iets anders adviseren dan wij hierboven hebben benoemd. Wij adviseren naar behoefte van het haar en gewenst eindresultaat.

Óf ben je op zoek naar een advies? Loop binnen, mail of bel!! We kijken er naar uit om onze passie met jullie te delen 🤗

Liefs, Team Moksha