Skip to main content

Ontmoet….. Linda!!!

By 28 oktober 2018november 1st, 2018Moksha

Hoe spannend is dat, je eigen salon op zetten?!

Altijd heb ik wel geweten dat ik ooit mijn eigen visie helemaal helder zou hebben om met 100% zekerheid en energie een salon op te kunnen zetten waar mensen zich gehoord, gezien en thuis voelen.

Een aantal jaar hoor ik naasten al in mijn oor fluisteren; “Lin, is het niet eens tijd om je eigen salon te gaan starten?” Waarop ik antwoordde: “nog niet, het voelt nog niet als de juiste tijd.”

Het gevoel waarop ik wilde wachten tot ik de stap wilde gaan nemen bleek het juiste te zijn. Het was geen afstel door angst, maar nog wachtend op zekerheid en een sprongetje in Mn hart bij de gedachte daaraan en totale overgave aan het idee om mijn eigen haarpaleis te mogen hebben. Dit juiste gevoel raast op dit moment door mn lijf en geeft aan er helemaal klaar voor te zijn.

Hoe onwijs gezegend mag je zijn, als je de middelen hebt om deze droom ook écht waar te gaan maken???!!

De grote stappen zijn nu gezet (There is no way back!!!) middenin de droom die Moksha mag heten.

Vanaf jongs af aan ben ik al ingestraald met liefde voor het vak vanuit mijn familie. Mijn tante die al heel wat jaren in een salon werkte had al vroeg de verantwoordelijkheid over mijn haar, mijn wensen, ideeen én het uitkammen van mijn haar. Vergeet ook niet de tijd van de honderden losse vlechtjes die ze met liefde op een vrije avond, urenlang, samen met mijn moeder in mijn haar vlochten. (Picture this: kind van 9..  kan niet stil zitten, heeft geen geduld, was er al heel snel klaar mee en moest en zou het wél in Mn haar hebben. Wel binnen 10 minuten dan!)

Nachtjes slapen bij oma was ook altijd een feest. Bij het ruiken van permanent vloeistof komt er een warm gevoel bij mij naar boven én dat komt niet door de onwijze stank die daarbij gepaard gaat, maar aan de herinneringen aan het salonnetje dat mijn oma in huis had. Spelen met permanent wikkels als oma bezig was met een klant en de pop die ik iedere keer een stukje korter mocht knippen. Aan de pop te zien moest ik van ver komen…..

Mijn eerste meters heb ik dus geknipt op de pop en van pop naar real life deed ik met gemak en zonder angst. Je zou het zélfs als een tikkeltje over verzekerd en brutaal kunnen benoemen.

Mijn oom was mijn eerste echte klant van vlees en bloed en mijn tante had al snel door dat ik over enthousiast was en in de gaten gehouden moest worden.. de uitstekende haartjes bovenop de schedel die zich niet meer voegde bij de krans van oor tot oor mocht ik knippen, maar alleen die! Was altijd aardig snel klaar waar ik van baalde dus probeerde ik stiekem iets af te wijken van deze kniplijn. Helaas werd ik altijd betrapt. Mijn eerste vakkundige les: luister altijd goed naar de klant, communiceer wat je gaat doen/doet en hou je aan de gemaakte afspraken!!!

Als je bij mij in de stoel zit verwacht dan een overload aan interesse in jou als persoon, adviezen en liefde voor je haar. Ik vind het altijd erg fijn om de persoon in mijn stoel te leren kennen, zodat ik haar kan maken wat bij iemand past en iemand een deel van zijn persoonlijkheid kan uitstralen vanuit het haar. Haar dat bij je past geeft je een stralend en zelfverzekerd gevoel, waardoor je het niet (of minder) erg vindt om ‘gezien’ te worden. In the end.. vinden we het allemaal fijn om gezien te worden zoals we zijn!

Vandaar ook de naam Moksha // haircraft by passion. Moksha staat voor het bereiken van verlichting door het voelen en ervaren wie jij werkelijk bent. Haircraft by passion staat voor het vakmanschap en handbewerken van jouw haar met onze eindeloze passie. Hoe mooi is het om dat samen te laten komen?

Ik kijk er heel erg naar uit om jullie te mogen leren kennen 🙌🏼