Skip to main content

Sterk en gezond haar met Olaplex!

By 27 november 2018december 2nd, 2018Geen categorie

Veel mensen hebben al gehoord van Olaplex, maar wat is het en wat doet het precies?

Oke… het maakt het haar sterker en gezonder. Je kunt er ook gezonder mee kleuren en je kleurbehoud is beter. Heel erg fijn, maar hoe dan? Er bestaan zoveel mooie producten die je haar verzorgen en weer opbouwen, wat maakt Olaplex dan anders dan andere producten? Nou… dat ga ik je vertellen.

Olaplex bevat het bestandsdeel Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. Wat…?! Even in Jip en Janneke taal….

De zwavelbruggen in ons haar zijn onze bouwstenen van het haar.

Wij kunnen deze beschadigen en verbreken door middel van een chemische behandeling in het haar en zelfs met termische beschadiging (denk hierbij aan de fohn en je hitte tool) of van buitenaf (UV, uitlaatgassen, chloor, koperdeeltjes in onze kraan etc.).

Je voelt dat je haar breekbaar is, weinig elasticiteit heeft, je punten snel gaan splijten, je kleuring minder lang blijft zitten en het haar een stuk doffer wordt.

Het hoofd bestandsdeel van Olaplex (Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate) verbind de verbroken zwavelbruggen weer terug aan elkaar. Dat wilt zeggen dat het haar van binnenuit weer sterker wordt gemaakt, je punten minder snel gaan splijten waardoor er minder haar afbraak is, je kleur veel langer houdbaar is en je haar weer zijn natuurlijke glans terug krijgt.

*Hoe het monocuul de zwavelbruggen weer aan elkaar verbindt in een simpele tekening uitgelegd

Fijn!!! En wat past nu bij jou? En wat voor soorten behandelingen zijn er?

We hebben 3 verschillende behandelingen, toevoegingsbehandeling, herstelbehandeling en mini treatment.

Met een toevoegingsbehandeling voegen wij Olaplex toe aan de kleuring (met alle kleuringen mogelijk!) zodat de schade die de chemische behandeling het haar aanbrengt, niet tot minimaal zal zijn! Hoe beter het haar van kwaliteit is, hoe beter het pigment in het haar blijft zitten. Ik zeg;”win win situatie toch?!”

Let wel op! Staan wij niet achter een kleurbehandeling zonder Olaplex in verband met een hele slechte haarkwaliteit? Dan gaan we ook de kleurbehandeling niet aan met Olaplex.

NIKS gaat voor een goede haarkwaliteit!

Maar niet getreurd als de haarkwaliteit het op dat moment niet toe laat… Wat op dat moment niet mogelijk is, wilt niet zeggen dat het nooit mogelijk zal zijn! Wij zullen ten alle tijde samen met jou een plan maken om het in de toekomst wel mogelijk te maken en je begeleiden in het opbouwen van je haarkwaliteit.

Haarkwaliteit kunnen we tot wel 90% blijvend herstellen (mits we het weer chemisch gaan behandelen en er thuis niet met liefde met het haar omgegaan wordt) met een Olaplex herstelbehandeling.

Een herstelbehandeling is een behandeling die op zichzelf staat en dus niet in combinatie is met een kleuring. Met een toevoegingsbehandeling beperken we de schade en met een herstelbehandeling, herstellen we de schade die op dat moment in het haar zit.

Is het haar nog van een oke kwaliteit, maar heeft het nogal wat te verduren gehad door een periode van veel blowouts of veelvuldig gebruik van hitte tools? Dan kunnen wij deze voor jou herstellen met een mini treatment.

Olaplex werkt met 3 stappen, die ik zal toelichten. Erg fijn en leuk om te weten waarom en welke, maar… wees gerust, alleen stap 3 is belangrijk voor jou!

No.1 Herstelt de verbroken verbindingen in de zwavelbruggen

No.2 Verankerd de herstelde verbindingen in het haar

No.3 Herstelt termische schade en schade van buitenaf die zelf thuis aan het haar gebracht wordt.

Wat belangrijk is om te weten is dat Olaplex enkel en alleen de zwavelbruggen herstelt en GEEN hydratatie of proteine opvult in het haar. Deze zullen altijd nog door middel van shampoo, conditioner en een masker toegevoegd moeten worden aan het haar.

Zie jij door de bomen het bos niet meer???? Wij zullen altijd een eerlijke blik op het haar werpen en een persoonlijk advies geven!!

Liefs, Team Moksha